Има прости начини, но ако не работят, търсете специалистите Загубата на

...
Има прости начини, но ако не работят, търсете специалистите Загубата на
Коментари Харесай

Загуба на данни - как да спрем процеса и да ги възстановим

Има елементарни способи, само че в случай че не работят, търсете специалистите 

Загубата на значими данни е проблем, с който всеки консуматор се сблъсква рано или късно
(снимка: CC0 Public Domain)

Съвременният човек употребява от ден на ден електронни устройства, на които съхранява разнообразна информация. Но заради немарливост или по време на техническа щета може да загуби скъпи файлове. Възстановяването им на твърдия диск, USB флашка или различен притежател постоянно е проблем.

Ето няколко съвета, придържането към които може да предотврати съдбовната загуба на данни, както и способи за възобновяване след загубата:

Превантивни ограничения

Спрете да употребявате устройството. Веднага щом разберете, че файловете са изгубени, спрете всички действия с устройството: не стартирайте нови стратегии, не създавайте документи, не запазвайте нищо. Това ще предотврати презаписването на изтрити данни, което доста усилва възможностите за сполучливо възобновяване.

Запишете детайлностите. Важно е да запомните всички дребни неща, свързани със загубата на файлове. Опишете ги допустимо най-добре: име, формат, размери и местонахождение на устройството. Това ще помогне при контакт със експерти.

Създайте аварийни копия. Поддържате аварийни копия на значимите си данни, с цел да не съжалявате, когато се случи случай с тях. Препоръчително е да ги дублирате на друго устройство или диск. Това ще помогне да се избегне загуба на информация в бъдеще.

Важно е да запомните, че триумфът на възобновяване може да зависи от разнообразни фактори, в това число положението на устройството и степента на презаписване на данните.

Начини за възобновяване

Върнете ги от Кошчето. Когато файловете се изтрият от компютър, те нормално се реалокират в кошчето (Recycle Bin). Достатъчно е да изберете нужните файлове в него и да ги възстановите на първичното им местонахождение. Този способ е елементарен и наличен, само че може да е неефикасен, в случай че източниците са отстранени от кошчето или то е изпразнено.

Използвайте функционалностите “Undo ” и “Ctrl + Z ”. Някои приложения и операционни системи дават отговор на тях. Ако неотдавна сте изтрили файлове, само че не сте направили други интервенции, като рестартиране на компютъра или основаване на нови файлове, можете да щракнете върху Undo или върху клавишната композиция Ctrz+Z в съответното приложение. Ако имате шанс, ще възстановите данните си.

Използвайте специфичен програмен продукт. Ако предходните способи не работят, можете да се обърнете към специфичен програмен продукт за възобновяване на данни. Популярни варианти са Recuva, EaseUS Data Recovery Wizard, Disk Drill и други Инсталирайте една от тези стратегии на вашия компютър или флашка, сканирайте, изберете файловете, които би трябвало да възстановите и ги запазете на различен притежател. Важно е да инсталирате приложението на друго диск, с цел да избегнете презаписване на данни на диска, от който са изтрити. Следвайте инструкциите на програмата и сканирайте, с цел да намерите изтрито наличие. Ако нямате достъп до различен компютър или притежател за инсталиране на софтуера, можете да употребявате портативна версия на програмата за възобновяване на данни, която се извършва от USB устройство.

Свържете се с експертите. Ако не сте сигурни в уменията си или срещнете проблеми, по-добре е да се свържете със експерти по възобновяване на данни. Те разполагат с нужното съоръжение и опит за решение и на най-трудните проблеми.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР